Proč používat svíčky ze včelího vosku

Proč používat svíčky ze včelího vosku

Včelí vosk je jako zlato.
Včelí vosk je druh živočišného vosku, který získáváme od pilných včel, je pro něj charakteristická vůně spojená s medem.
 

Jaké jsou benefity u svíček ze včelího vosku, proč tyto svíčky používat?

Svíčky ze včelího vosku mají hned několik pozitivních účinků. Léčivé svíčky se používají v alternativní medicíně jako svíčky ušní či tělové. Ovšem už samotné vdechování spalovaného vosku má výborné zklidňující účinky
Při hoření včelího vosku se uvolňuje příjemná vůně medu. 
Je prokázáno, že při spalování včelího vosku nevznikají a neunikají žádné toxické zplodiny jako je tomu například u parafínu. 
 
Zapálená svíčka nejen krásně vypadá, ale má tak mnoho pozitivních účinků:
  • Umí uvolnit zrak, mysl i tělo
  • Pozitivně dobíjí energii
  • Je výborným ionizátorem vzduchu (čistí ovzduší) 
  • Neutralizuje nepříjemný a škodlivý tabákový kouř.
  • Přivede člověka k psychické vyrovnanosti a vnitřnímu klidu.
  • Pomáhá navodit hluboký, klidný a zdravý spánek (svíčku si zapalte 15-20 minut před spaním)
  • Nízká toxicita - protože jde o 100% přírodní produkt, tak při spalování svíčky neprodukují a neuvolňují toxické látky ani těžké saze
  • Svíčky ze včelího vosku mají nejjasnější a nejčistší světlo ze všech svíček, které je nejblíže přirozenému slunečnímu svitu
  • Akt zapálení má relaxační vlastnosti a může pomoci při úlevě od stresu a meditaci
  • Mírně sladká, přírodní medová vůně svíček ze včelího vosku může pomoci navodit příjemnou meditační/relaxační atmosféru
Je férové uvést i negativní stránky:
  • vysoká cena
  • protože má vlastní vůni po medu, je horší do něj přidat jiné vůně (přidaná vůně je velmi slabá)
Svíčka od Bylinkomilovnice
 
A co je to ten včelí vosk, kde se vlastně bere?

Jedná se o základní stavební materiál pro stavbu pláství. Vzniká ve speciálním orgánu v zadečku. Lidstvo toto zlato zná už z dob 3 600let před Kristem, kde včelařili již staří Egypťané. 
Víte o tom, že barva včelího vosku je dána potravou včel? Panenský vosk je skoro bílý až nažloutlý, ale pylem (pylovými zrny, což je potrava včel) se do vosku dostávají barviva. Například pyl ze slunečnice či pampelišky barví vosk do jasně žluté barvy, vosk z tabáku má velmi tmavou žlutou až hnědou barvu (tmavý vosk je nejčastěji z Kuby, Afriky a Ameriky).
 
Zdroj: Pinterest
 
Kde se můžeme se včelím voskem ještě setkat?
Včelí vosk se hojně využívá v kosmetice pro své léčebné vlastnosti. Navíc díky svému složení poskytuje často ochrannou bariéru na kůži a proto se velmi často přidává balzámů na rty, také do mastí či krémů a mýdel.
Dále i když byste si to možná ani nepomysleli je včelí vosk hojně využívám v potravinářství ( je zdravotně nezávadný pro konzumaci), můžete si tak koupit med plástečkový pro přímou konzumaci, nebo můžete včelí vosk najít ve složení mnoha pochutin nejčastěji u sladkostí, pod označením E901 - kde se využívá jako leštidlo a pro prodloužení trvanlivosti. 
 
 
Tak co, pořídíte si taky svíčku ze včelího vosku?
 
S pokorou, vděčností a láskou
Bylinkomilovncie ♥
Zpět do obchodu